SHARE

Във в.” Дума” днес празнуват срамното решение на Конституционния съд и за разнообразние казват истината – за тях това решение е победа на една нова визия за България “народен суверенитет”, при който КС се използва като инструмент срещу международните договори, които не се харесват на “народа” (всъщност на руската агентура).

С тези две маши – медийната машина и съдебната система, враговете на европейска България вече могат да постигнат абсолютно всичко. Затова от месеци говорим, че циркът с Истанбулската конвенция е просто репетиция за изваждането на страната ни от НАТО и ЕС.

Допълнителна печалба за руската агентура са и че Конституционният съд беше омаскарен. Логическите противоречия в мнението на съда са очевидни дори и за лаик, както очевиден е и фактът, че мнението заличава равенството между половете, което е конституционно изискване. Оттук нататък всички знаем, че мнението на КС, макар и задължително, не е достоверно. Дори противниците на ИК виждат, че съдът беше подчинен и употребен. С две думи, българската конституция загуби много от авторитета си.

Колкото по-малко вярваме на институциите си – български и европейски, толкова по-лесна плячка сме.

Пропагандната машина продължава да твърди, че някаква мистична гей конспирация е засегната от отхвърлянето на ИК. Засегнати са само българските жени и българската държавност.

Един банален документ, съдържащ, честно казано, недостатъчни мерки срещу домашното насилие, беше използван да доурони престижа на българските институции и да прокара руската опорка, че Западът се опитва да ни унищожи като народ, налагайки чужди ценности.

Това е – държавата ни е пробита и е готова за следващата атака. Всичко друго са подробности.

А на искрените хомофоби, които така и не разбраха, че конвенцията няма нищо общо с гей проблематиката, ще напомня пак – в България има над половин милион хомосексуални. Те са ваши братя, сестри, съседи, приятели, може би дори майки или бащи. Те бяха използвани и атакувани в една мръсна и брилянтно изпълнена операция на чуждо разузнаване. Както и всички български жени.

Може би е добре да помислим за всеки един от близките си поотделно като за човек, преди да се поддаваме на истерии и омраза.

SHARE
Доктор по математика от Станфордския университет.