Руският премиер с положителна проба за Covid-19

Руският премиер с положителна проба за Covid-19

SHARE

Руският премиер Михаил Мишустин е дал положителна проба за коронвавирусна инфекция. Това съобщи самият той по време на видеоконферентен разговор с президента Владимир Путин. Мишустин заяви, че въпреки задължителната самоизолация ще продължи да поддържа връзка с колегите си в правителството и с президента.

„Току що стана известно, че тестовете, които направих за коронавируса, са дали положителен резултат. Във връзка с изискванията на лекарите, ще трябва да спазвам самоизолация. Така ще предпазя моите колеги. Възнамерявам активно да общувам с министрите и с вас по телефона и чрез видеовръзка по всички основни въпроси“, каза той.

Путин му пожела възможно най-бързо оздравяване и изрази надежда премиерът да остане все така в добра работна форма и активно да участва в изработването на решения в подкрепа на гражданите, икономиката като цяло и отделни отрасли. Държавният глава отбеляза, че заразяване с коронавируса може да се случи на всеки. „Членовете на правителството, колегите от администрацията на президента се намират в зона с особен риск, защото няма как да с е ограничаваме в контактите при изработването и вземането на решения, все пак не може да мине без пряко общуване с хора, с колеги“, каза Путин

Мишустин предложи за временно изпълняващ длъжността министър-председател да бъде назначен първият вицепремиер Андрей Белоусов, а президентът Путин подписа съответния указ.

С решение на държавния глава режимът на самоизолация беше удължен до 11 май. Русия е обявила досега 106 498 случая на коронавируса, от които 1073 с фатален край.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.