Руският парламент създаде комисия за разследване на външни намеси

Руският парламент създаде комисия за разследване на външни намеси

SHARE

Държавната дума на Русия обсъди приемането на контрамерки срещу предполагаеми чужди намеси във вътрешните работи на страната. Всички политически партии подкрепиха създаването на специална комисия, която да разследва неотдавнашното незаконно според властите събрание в Москва, и да открие кои външни сили стоят зад организирането му.

 

Според депутати от Думата, САЩ и други западни държави стоят зад кулисите на няколко незаконни митинга в Москва през юли и август. Целта им била да създадат илюзия, че официален Кремъл саботира демократичните избори и евентуално сваляне на сегашния режим на Путин.

 

Някои депутати твърдят, че разполагат с доказателства, че американското посолство в Москва и някои медии отвъд океана подкрепят руската опозиция.

 

Новоучредената комисия ще разследва, цитирам, „факти за предполагаема намеса във вътрешните работи на Русия“. Когато бъде приключено разследването, резултатите ще бъдат оповестени пред обществеността, а освен това ще бъдат информирани Съвета на Европа и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.