Румен Радев: Не чакайте момента, в който гладът ще победи страха

Румен Радев: Не чакайте момента, в който гладът ще победи страха

SHARE

Президентът Румен Радев отново предупреди, че се закъснява с мерките, които да предпазят страната от социално-икономическа катастрофа. „Гьоте го е казал най-добре: „Няма нищо по-страшно от активната глупост“. Така той отговори на премиера, който преди няколко дни нарече държавния глава „зла свекърва, която само критикува“.

Президентът коментира решението на парламента депутати и министри да дарят заплатите си по време на извънредното положение: „Преди половин месец аз си дарих цялата заплата за възрастните хора на община Видин. За мен дарението има смисъл, когато е навреме и когато е далеч от камерите. Другото е суета и популизъм, уважаеми народни представители. Ако много държите да се равнявате по президента, както разбрах от вашите изказвания, има лесно решение: кръгом и бегом обратно към месец март. Сега си дарете и мартенските заплати“.

Радев коментира действията на правителството и депутатитеи призова да не се чака гладът да вземе превес над страха. „Хората, които вземат тези решения, са сити хора. Много българи има вече, които гладуват. Затова казвам: не чакайте момента, в който гладът ще победи страха“.

Президентът не отговори на въпроса дали ще наложи вето на актуализацията на бюджета и на поправките в закона за извънредното положение:”Промените в Закона днес ги очаквам да постъпят в президентската институция. Когато ги разгледам, ще взема своето решение“.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.