SHARE

В поредното изумително интервю личният адвокат на Тръмп и бивш кмет на Ню Йорк Руди Джулиани за пореден път смени защитната теза на президента. Адвокатът, който дълго време твърдеше, че разследването е абсурдно, след това, че конспирацията с Русия не е престъпление, днес има нова теза, която представи пред водещия Крис Куомо от CNN:

“Никога не съм казвал, че е нямало никакъв заговор с кампанията или с хора от кампанията, нямам идея дали има – говорих за президента на САЩ: няма никакви доказателства, че президентът на САЩ е извършил единственото престъпление, което може да се извърши тук: конспирация с руснаците да се извърши хакерска атака над демократите […]”

Така стигнахме до момента, в който личният адвокат на президента се отказа да защитава кампанията на Доналд Тръмп за сътрудничество с Русия и единствено казва, че все още няма уличаващи доказателства за президента.

Интервюто с Руди Джулиани можете да изгледате тук:

Само от края на миналата година разбрахме, че президентът е бил компрометиран от Русия с Trump Tower – Москва. Сделка, за която е преговарял по време на предизборната кампания с Кремъл, от която е щял пряко да се облагодателства (като лицензира името Trump на сградата) и за която криеше докога са се водили преговорите. Последното означава най-малкото, че е Тръмп е компрометиран, тъй като руснаците са знаели нещо, което той не е искал американските власти да научават. Разбрахме, че Тръмп също така крие разговорите си с Владимир Путин като президент и се е опитвал по всякакъв начин да спре преводачите си от това да съобщят на администрацията какво се е случило на срещите.

Разбрахме също, че мениджърът на кампанията му Пол Манафорт си е сътрудничил с руските служби и е изпращал на агент на ГРУ социологически данни за това към кои избиратели да се прицели кампанията, както и са обсъждали “план за мир” в Украйна.

И всичко това се случва на фона на мащабната пропагандна и кибероперация в помощ на Доналд Тръмп от страна на руското военно разузнаване ГРУ и фабриката за тролове на “готвача на Путин” Евгений Пригожин.

“С други думи, стигнахме до момента, в който на разследването на Мълър му остават само два сценария: Или президентът е компрометиран от руското правителство и е работил тайно с Владимир Путин, след като Русия му е помогнала да спечели изборите през 2016 г., или Тръмп ще остане в историята като най-известния в света “полезен идиот”, както коментаторите наричат онези, които помагат на каузата, без да го осъзнават”, пише експертът по национална сигурност и ФБР Гарет Граф за Wired. 

 

SHARE