SHARE

Днес кметът на София обясни в национален ефир, че се пускат професионално обработени снимки и с това гражданите се подвеждат, а всъщност ремонтите не били толкова зле. Очевидно обаче и ремонтът на “Граф Игнатиев” в очите на кмета не е проблемен, нищо че едни и същи настилки се пренареждат вече по няколко пъти и улицата е осеяна с локви. В същото време се манипулира как срокът е бил 300 дни и гражданите трябвало да изчакаме всичко да завърши, преди да сме били коментирали. Да, срокът е 300 дни, но за целия обект, който включва и реконструкциите на улиците “Цар Шишман” и “6-ти септември”. В официалния график на СО срокът за “Граф Игнатиев”, “Славейков”, “Гарибалди” и “Св. Седмочисленици” беше 3 октомври.

Едва днес бяха пуснати и пробно трамваите по незавършено трамвайно трасе, плуващо във вода и с липсващи фуги. При разговор с работниците стана ясно, че трамваите няма да бъдат пуснати преди 15 декември и че всичката тази “готовност да бъде пуснато трамвайното движение” е просто евтин пиар.

Позорни са позицията и поведението на кмета на София. Г-жо Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova, чий интерес защитавате вие – на гражданите или на “Джи Пи Груп”? Единственото, което вие и вашите служители правите месеци наред, е да намирате оправдания за некачественото строителство и липсата на организация. Нито веднъж не чухме признание, че ремонтът не се случва както всички се надявахме, а мантрите за “диалогичните общински съветници от “дясната” партия ГЕРБ” и обещаните компенсации биват посрещани с гняв от собствениците на фалиращите търговски обекти по улицата.

Провалът с ремонта за 24 млн. лв., за който имахте 5 години да се подготвите, доказва, че нито вие, нито ръководената от вас администрация някога ще се научат да изпълняват инфраструктурата по качествен начин и в срок. Продължавате с пълна сила с #РемонтНаРемонта, даже по най-знаковите и скъпо платени централни улици. Нека всеки сам прецени дали му се живее в столичен град, който се управлява толкова безотговорно.

#СпасиСофия #ДанчеСлез #ГафИгнатиев

SHARE
Спаси София е неправителствена гражданска организация, чиято основна цел е подобряването на градската среда, градския транспорт и качеството на живота в София. Можете да ги намерите на адрес: spasisofia.org