Радев за назначаването на Гешев: Ще се произнеса в обозрим срок

Радев за назначаването на Гешев: Ще се произнеса в обозрим срок

SHARE

„Ултиматуми не приемам от никого. Ще реша в обозрим срок. Виждате, че не съм човек, който протака и използва различни машинации“, заяви пред журналисти президентът Румен Радев в отговор на въпрос дали ще се съобрази с искането на Висшия съдебен съвет да подпише указа за назначаване на избрания за главен прокурор Иван Гешев в срок от 3 до 7 дни, както се подписвали указите за награждаване.

“Отговорът на всички ваши въпроси е в Конституцията, четете внимателно и там ще си отговорите”, добави държавният глава, цитиран от БТА.

Попитан дали ще се обърне към Конституционния съд за тълкуване, президентът отново прикани да се чете Конституцията, където по думите му са всички варианти и отговорът на въпроса, като отново посочи, че ще се произнесе в обозрим срок, когато реши. На реплика, че настояването на ВСС е било това да стане от 3 до 7 дни, държавният глава коментира, че и той се е обърнал към ВСС с настояване, което те не са изпълнили по най-добрия начин.

В понеделник участниците в поредния протест срещу избора на Иван Гешев призоваха президента да прояви смелост и да сезира Конституционния съд. “Искаме да му вдъхнем смелост и кураж, за да има правосъдие за всеки”, заявиха организаторите.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.