Радев връчва мандат на Антоанета Стефанова в сряда

Радев връчва мандат на Антоанета Стефанова в сряда

SHARE

В сряда от 9 часа на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 45-ото Народно събрание.

Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В понеделник лидерът „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов съобщи в социалните мрежи, че “предложението на партията за министър-председател е световният шампион по шах Антоанета Стефанова”, но изрично посочи, че тя ще върне мандата. Миналия петък първият мандат беше върнат от ГЕРБ – СДС.

След отказа на първите две партии да съставят правителство, парламентарната рулетка ще се завърти за трети и последен път. Президентът ще трябва да избере парламентарна група, на която да даде последна възможност на настоящия парламент да излъчи правителство. Ако и този опит се провали, Радев ще трябва да назначи служебен кабинет.

“Несериозно е да мислим още за служебно правителство, при положение че тече парламентарната процедура за съставяне на редовен кабинет”, каза президентът преди няколко дни.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.