Пуликуваха меморандум с аргументите за отстраняването на Тръмп

Пуликуваха меморандум с аргументите за отстраняването на Тръмп

SHARE

Седемте конгресмени демократи, които ще представляват Камарата на представителите на съдебния процес в Сената във вторник смятат, че Доналд Тръмп е злоупотребил с правомощията си и трябва да бъде отстранен, за да бъде защитена националната сигурност. Позицията е изложена в меморандум, публикуван на сайта на долната камара. Вчера представиха официалния документ, излагащ техните аргументи в подкрепа на обвиненията в злоупотреба с власт и възпрепятстване на Конгреса.

Конгресмените имаха срок до 17,00 ч. (22,00 ч. по Гринуич) вчера (събота) да внесат документа, преди процесът срещу президента републиканец да започне в Сената във вторник, 21 януари.
Излагайки тезата си в документа от 111 страници, конгресмените резюмират аргументите, събрани от показанията през седмиците на разследването в Камарата в края на миналата година. Те искат отстраняването на Тръмп, за да се опази честността на изборите през 2020 г., на които Тръмп търси преизбиране, както и цялата система на управление на САЩ.

В първия си писмен отговор на формалната призовка за процеса в Сената, юридическият екип на Тръмп определя обвинителния акт, приет от Камарата на представителите с гласовете на демократите, като “опасна атака срещу правото на американския народ да избира свободно своя президент”. Екипът на президента, воден от юридическия съветник на Белия дом Пат Чиполоне и личния адвокат на Тръмп Джей Секулоу, оспорва обвинителния акт и по процедурни, и по конституционни основания, като твърди, че Тръмп не е направил нищо нередно и че е бил третиран несправедливо от демократите в Камарата.

В екипът, защитаващ Тръмп влизат също бившият прокурор Кенет Стар, централна фигура в аферата Моника Люински и процеса за импийчмънт срещу президента Бил Клинтън, и експертът конституционно право Алан Дершоуиц, един от адвокатите на О Джей Симпсън.

Междувременно Тръмп прекарва уикенда в своя клуб във Флорида и играе голф.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.