SHARE

Майките на деца с увреждания от “Системата ни убива” организират ежедневен протест за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Протестът започва в 17:30 пред сградата на Министерския съвет. Публикуваме позицията на майките:

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов си позволи да изрече публично в едно изречение няколко недопустими, обидни, грозни, цинични твърдения по адрес на голяма група от гражданското общество:

“Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях.”

Последвалата арогантност на вицепремиера:
„Не се отказвам от нито една своя дума”,
е също толкова недопустима, но освен това доказва факта, че той се чувства недосегаем и напълно в правото си да използва подобен недопустим обиден език в публичното пространство по адрес на същото гражданско общество.

Да, пряко засегнати и като организатори, участници и съпричастни изцяло на каузата „Системата ни убива“, са голяма част от българските граждани!

Г-н Симеонов е лице на България пред международната общност и като заемащ такава позиция негова е отговорността за социалната политика, здравеопазването, закрилата на българските граждани и българските деца.
Неговият речник като политик, заемащ този пост, принизява проблемите на обществото. Ако това недопустимо поведение и отношение бъде преглътнато, то ще означава неговото узаконяване и приемане.

Единственият адекватен отговор в случая е оставката на Валери Симеонов. Ако не му я поискате, значи сте съгласни с него.

НАСТОЯВАМЕ:

Валери Симеонов незабавно да подаде оставка от поста на вицепремиер по икономическата и демографската политика или такава да му бъде поискана и приета.

Да се отнеме възможността на Валери Симеонов да участва по какъвто и да било начин в управлението на РБългария.

Крайно време е да се сложи край на този овластен цинизъм и омраза от лица, заемащи висши ръководни постове, който безнаказано накърнява достойнството на българските граждани!

Протест с широка гражданска подкрепа, който ще продължи до приемане на оставката на вицепремиера.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.