Протест срещу и митинг в подкрепа на правителството в центъра на София,...

Протест срещу и митинг в подкрепа на правителството в центъра на София, протести и в други градове

SHARE

Втори пореден ден протестиращи се събраха пред президентството за да изразят недоволството си към действията на прокуратурата от вчера изкара хората на улицата за втори пореден ден.

Част от тях протестират с искане за оставка на главния прокурор, други на правителството, а трети в защита на държавния глава. Той излезе да се срещне с протестиращите и днес.

Скъпи сънародници,Радвам се, че отново сме заедно. Защото протестът срещу мафията във властта се превръща в кампания….

Публикувахте от Румен Радев в Петък, 10 юли 2020 г.

За половин час ул. Съборна беше затворена

От другата страна на Дондуков- пред сградата на МС пък са се събрали подкрепящи политиката на правитеството. Там са депутатите на ГЕРБ, председателят на НС Цвета Караянчева и членове на структурите на ГЕРБ. След като на пресконференция премиерът Борисов обяви, че България е приета в чакалнята на ИЕРЕМ 2, той слезе при подкрепящите го, за да го каже и на тях.

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 10 юли 2020 г.

Малко след това митингът пред МС приключи и хората се отправиха към автобусите си

Финален час за проявите няма. Полицейски кордони отделят двете групи …. Репортерите на Дарик информират какво се случва от дрете страни на Дондуков.

Междувременно при протестът срещу управлението се появи някакво напрежение с полицията, а част от хората тръгнаха в посока НС, движейки се по “Цар Освободител”.

Протестиращите имаха и кратко съприкосновение с полицията и зад катедралата “Св. Александър Невски” в опит да атакуват автобусите с подкрепящите правителството.

В Пловдив и Добрич протестираха също тази вечер срещу мафията в управлениетона държавата.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.