Прокуратурата даде на съд Кристиaн Николов, причинил смъртта на Милен Цветков

Прокуратурата даде на съд Кристиaн Николов, причинил смъртта на Милен Цветков

SHARE

Прокуратурата внесе в Софийския градски съд обвинителния акт срещу 22-годишния Кристиaн Николов, обвиняем за смъртта на Милен Цветков.

Това става почти осем месеца след тежкия пътен инцидент, при който Николов удари спрелия на червен светофар автомобил на журналиста.

Заради високата скорост и откритите наркотични вещества в кръвта му Кристиан Николов беше обвинен, че умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков.

Младият мъж е в ареста от 19 април. Предстои със системата за случайно разпределение да бъде определен съдията по делото по същество.

Кристиан Николов удари колата на Милен Цветков на Великден, докато журналистът чакаше на червен светофар. Младежът шофираше автомобил, собственост на фирмата на майка си.

Експертизи установиха, че се е движел с 99 км/ч след употреба на три вида наркотици и не е направил дори опит да спре въпреки забранителния знак. Затова и обвинението му е за причиняване на смъртта на Цветков при евентуален умисъл, за което може да получи и доживотен затвор. Като утежняващо обстоятелство от държавното обвинение посочиха и че на кръстовището е имало други автомобили и пешеходци, чийто живот е бил застрашен.

Николов е в ареста от 19 април, а малкото му молби да излезе на свобода получиха отказ. На едно от последните заседания, когато за първи път се яви лично в съда, той каза, че съжалява за стореното, че знае какво го очаква и че ще поеме своята отговорност.

Обвинителният акт за катастрофата, при която загина Милен Цветков, стига до съда буквално ден преди да изтече максималния 8-месечен срок за задържане за такова престъпление.

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.