SHARE

Президентът Румен Радев бе на представане на Всеславянска антология на поезията този петък в Централния военен клуб, когато реши, че това e подходящият повод да обяви, че … пътните скандали на семейството му не оправдали действията на управляващите.

 „Има леко ПТП с ескортиращ автомобил от моята охрана“, обясни държавният глава.

„Може би ви прави впечатление, че много зачестиха тези ситуации. Сигурно си спомняте, че се внушаваше как съпругата ми „шпори“ мерцедес на НСО като някакъв автоджигит из булевардите на София. Спомняте си и режисурата в Харманли, която целеше да изкара баща ми автохулиган. Да добавим и последните случаи“, коментира Румен Радев. „Винаги в тези ситуации се пуска някакво видео в мрежите от общински камери при грубо нарушение на правилата за работа с подобна информация или от случаен свидетел с интересно минало“, посочи той.

Интересен е по-скоро фактът, че винаги в тези ситуации президентът прехвърля вината на други, а именно разкрилите скандалите, свързани със семейството му, и никога не поема отговорност за стореното… почти като и другите управляващи.

Да си припомним за какво са тези скандали:

1. Охраната на семейството на президента се извършва единствено когато негов член е поставен под заплаха, съгласно закона. Въпреки това Десласлава Радева се ползва от услугите на НСО още от началото на мандата на Радев през 2017 г., което е просто поредният случай, в който НСО бива позлвано като личен ескорт, както ви разказахме още февруари 2017 г.

Само, че по отношение на президента възниква и остър конфликт на интереси, тъй като госпожа Радева е негова съпруга, а в същото време НСО е подчинена нему служба.

2.

Бащата на президента – Георги Радев – с мерцедеса си удря триколка, управлявана от лице с увреждания в Харманли на 17 август през 2018 г.

В това “някакво видео”, за което говори президента, става ясно, че след като се блъска с автомобила си превозното средство на инвалида, Георги Радев дори не излиза от колата, за да му окаже помощ. На мястото на катастрофата идват полицаи и две цивилни лица. Всички говорят по телефони, без да фиксират доказателствата и да протоколират данните за пътно-транспортното произшествие, каквато е обичайната практика на пътна полиция.

Пристига линейката, слагат на носилка пострадалия инвалид и го откарват към най-близката болница. Георги Радев очевидно е поканен да излезе от мерцедеса, след което има кратък разговор между него и полицията. Те по-късно му помагат да си тръгне с колата, причинила катастрофата.

Инцидентът бе крит от страна на МВР дни наред. От ведомството дадоха информация за катастрофата и започнаха проверки, едва след като записът от случката бе разпространен от медиите.

3. През февруари 2018 г. Десислава Радева участва в преследване с две патрулки в центъра на София, след като отказала да спре при сигнал на униформен полицай заради превишена скорост. От това следва готитба в района на НДК по бул. “България” чак до кв. “Бояна”.

4. Подобна случка се повтаря и само преди няколко дни.  Десислава Радева бърза да отиде в столичен бутик за рокли, поради което колата ѝ навлиза в насрещното движение на еднопосочен столичен булевард. И когато униформен полицай спира колата на НСО, тъй като е в грубо нарушение на Закона за движение по пътищата, охранител на НСО му се нахвърля. Явно това е била въпросната заплаха, заради която НСО пази Радева – има все пак някаква опасност, тя да бъде спряна за нарушение на закона.

https://www.facebook.com/bogdan.asenov.71/videos/1265950953544700/

5. И последният случай.

Миналата неделя Радев и ескортът му отново предизвика катастрофа като придружаващият го джип връхлита върху “Шкода”-та на случаен водач. Пострадалата е с охлузвания. Радев обаче не спира лимузината си, никой не слиза да помогне. Случаят отново бе крит, докато не се появиха кадри от инцидента в медиите.

След всички тези инциденти заявлението на президента, че едва ли не това бил нечий заговор, е висша форма на наглост… Особено предвид отношението на президентското семейство към пострадалите и органите на реда.

Радев дойде с обещание да е новият политик, който ще сложи край на старите номера. Номерата обаче остават, просто вече са достигнали и президентството.

SHARE