Президентът Радев отправи критики към прокуратурата

Президентът Радев отправи критики към прокуратурата

SHARE

Президентът Румен Радев коментира и разпространената от специализираната прокуратура комуникация между бизнесмена Пламен Бобоков и секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов.

Радев каза, че е тревожно държавното обвинение да „говори с гласа и да действа с прийомите на жълтите медии“.

В България дали някой е виновен решава съдът, припомни президентът, и каза, че в последно време твърденията на държавното обвинение се огласяват едва ли не като присъда.

„Прокуратурата в тази ситуация се очертава все повече като политически играч, който подпомага кризисния пи ар на министър-председателя“.

Радев коментира и думите на главния прокурор Иван Гешев, че „скандалите в кабинета застрашавали прокуратурата. „С това признава, че ще брани правителството, а не закона. Всъщност прокуратурата дава тон за погазване на закона. Тя не спазва следствената тайна. Произволно решава кое е с висок обществен интерес и кое не е. Навлиза в сферите на други институции, без необходимите правомощия и капацитет, да речем работата на правителството за преодоляване на кризата с Covid-19“.

На въпрос вярва ли на Пламен Узунов, президентът отговори, че не може да съди по откъслечно предоставена и тенденциозно поднесена информация. „Очаквам всички данни да излязат и от прокуратурата, очаквам разбира се, да се произнесе и съда. В моя екип има стабилност, защото хората работят по ясни цели“.

 

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.