Пред президента Тошко Йорданов не изключи нови избори

Пред президента Тошко Йорданов не изключи нови избори

SHARE

Президентът започна консултациите с парламентарно представените партии и коалиции в 46-ото Народно събрание за съставянето на нов кабинет.

Първата среща на държавния глава е с “Има такъв народ”.

Държавният глава поздрави партията на Слави Трифонов с изборната победа и напомни, че тя предполага и сериозна отговорност.

„Страната ни е изправена пред редица предизвикателства и във външен, и във вътрешен план. Правителството има да решава важни задачи. Изискванията растат непрекъснато. ЕК вече постави ясни условия по Плана за възстановяване и устойчивост. Формулата вече е ясна – средства срещу реформа. Всичко това изисква формирането на устойчиво парламентарно мнозинство”, заяви Радев.

От името на Има такъв народ говори зам.-председателят на партията Тошко Йорданов.

„Всички ние разбираме, че отговорността е наша. Ще я поемем с ясното съзнание какво се очаква от нас. Искрено се надяваме останалите формации също да надскочат някои свои партийни цели. Ние ще предложим кабинет. Първоначално ще се срещнем с политическите ръководства на останалите партии. Ако не получим подкрепа или не получим ясна визия за някои неща, ще отидем пак на предсрочни избори”, заяви той.

След думите му държавният глава Румен Радев подчерта още веднъж, че на страната ни е необходимо редовно, а не служебно правителство, а Йорданов подчерта, че усилията на Има такъв народ ще бъдат именно в тази посока.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.