SHARE

“Да защитим правото и съда от прокуратурата и олигархията!” – под този надслов ще се проведе днес шествие, организирано от “Првосъдие за всеки”. Началото е в 18 часа, а маршрутът е от НДК до Съдебната палата.

“Терминал 3” подкрепя инициативата. Публикуваме призива на “Правосъдие за всеки”:

Законността е погазена, върховенството на Правото е застрашено, свободата и демокрацията вече са в голяма опасност!

Могат да ви арестуват тайно; могат да ви обвиняват безкрайно; могат да ви вземат веднага имуществото със само едно прокурорско действие и един акт на КПКОНПИ; могат да ви държат в ареста с месеци и да ви раздадат “специализирано правосъдие” по прокурорски модел от Вишинско време; могат да обвинят и адвоката Ви и да го отстранят от процеса… Могат всичко, но все още не владеят Съда.

Подготвя се обаче процедура по отстраняване на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов след доклад на Инспектората към ВСС. Върховният съд е единственият гарант за точното и еднакво прилагане на законите от съдилищата, а достойнството и смелостта на съдия Панов са последна преграда пред пълното овладяване на съдебната система от олигархията! Ще го позволим ли, или ще кажем високо “Стига вече толкова”?!

Елате с нас на шествие и протестен митинг на символичната дата 4 февруари, за да бъдем заедно всички свободни граждани, които искаме да живеем в правова и демократична държава.

Истината и справедливостта имат значение и е време да го покажем!
#Правосъдиезавсеки

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.