Правната комисия отхвърли предложенията за промени в Закона за ДДС, бюджетната одобри...

Правната комисия отхвърли предложенията за промени в Закона за ДДС, бюджетната одобри проекта на ГЕРБ

SHARE

Правната комисия в парламента отхвърли някои от предложенията за промените в Закона за ДДС.

Депутатът от НФСБ Валери Симеонов заяви, че вече се е опитал да се свърже с премиера Бойко Борисов, защото “ГЕРБ са се отметнали от възможността за подпомагане на туризма с ваучери”. В текстовете според Валери Симеонов са останали единствено ваучерите за държавните служители, които ще могат да почиват в държавните бази, каза Симеонов. Министърът на икономиката Емил Караниколов се обяви за анализ, който да определи дали да се променя политиката по ДДС за всички сектори в икономиката.

Според Караниколов сега е необходимо намаляване на ДДС като временна мярка в подкрепа на секторите, засегнати най-сериозно от кризата:

“Т.е. една такава временна мярка за определен срок от време дори ще ни бъде много полезна в следващ анализ – дали има смисъл от такива мерки от тук нататък“.

Междувременно бюджетната комисия на Народното събрание одобри на първо четене проекта на ГЕРБ. В комисията бяха внесени 6 законопроекта (на БСП, ВМРО, “Воля”, Валери Симеонов, ДПС) за промени в ставката на ДДС. В защита на проекта на ГЕРБ се изказа и Йордан Цонев, макар че ДПС също внесе свое предложение.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.