Повдигнаха обвинение срещу Пламен Узунов

Повдигнаха обвинение срещу Пламен Узунов

SHARE

Тази сутрин Специализираната прокуратура  е повдигнала обвинение на президентския секретар по правните въпроси и антикорупцията Пламен Узунов. Това съобщи адвокатът му Емилия Недева. Той е задържан за 72 часа в ареста. Обвинен е, че се е сговорил с Пламен Бобоков да извършва престъпление по служба. По обед се очаква със същото обвинение да се сдобие самият Пламен Бобоков, който вчера беше задъран.

Другият задържан вчера след акцията в президентството -Илия Милушев е във Военноокръжната прокуратура в София и се очаква и на него да му бъде повдигнато обвинение. На влизане в сградата Милушев каза: “Идеално, прекрасно се чувствам”. По това разследване Милушев е бил разпитван преди десетина дни като свидетел. Имало е обиск и в дома му, откъдето е бил иззет телефон и документи.

Атанаска Караниколова цитира и основанието, на което вчера Държавната агенция за национална сигурност отне допуска на президентския съветник до строго секретна информация. В него пише:”Заради дейност против националната сигурност и ненадеждност заради факти и обстоятелства, които биха дали възможност за неговото изнудване”.

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.