Потвърдените случаи на коронавирус у нас остават шест

Потвърдените случаи на коронавирус у нас остават шест

SHARE

Няма нови потвърдени случаи на коронавирус у нас. Случаите в България остават шест. Има 7 съмнителни проби, за които около обяд ще стане ясно дали са положителни или отрицателни.

„Както знаем В България има двама новорегистрирани случая вчера. 46 човека са изследвани в ВМА, които са отрицателни, в Националния център са 121, в Стара Загора – 33, във Варна – 24“, обобщи проф. Мутафчийски. „В късните часове беше потвърдено за двамата пациенти, които са в “Пирогов“, те са семейство – мъж и жена, както ви е известно“, каза още той.

Състоянието на 74 – годишния мъж в “Пирогов“ е с тенденция на влошаване, но не е критично и не е бил интубиран. Той е бил е контактен с 49 души, настанени в отделението по белодробни болести.Съпругата му, на 66 години, е в по-тежко състояние. Издирени са първите контактни лица, които са 8 души и те са настанени в Белодробната болница за наблюдение.

Контактните лица, които нямат признаци на заболяване, ще бъдат под карантина в домашни условия. 30 души, работещи в тази клиника, също ще преминат тестове за коронавирус, каза още проф. Мутафчийски .

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.