Посолството на САЩ: България трябва да има върховенство на закона

Посолството на САЩ: България трябва да има върховенство на закона

SHARE

Не е тайна, че в страни като България липсва дори осъзнатост, че трябва да има стремеж към върховенство на закона и равенство пред него, а се смята, че върховенство имат силните фигури на деня, което води до корупция и икономически неуспехи. Общото за по-изостаналите авторитарни държави е, че се смята, че управляващите и близките им са над закона.

 

Юридически съветник в посолството на САЩ в София Джесика Ким обсъди споделените демократични ценности между България, САЩ и Европейския съюз със студенти и преподаватели от Варна

Посолството на Съединените американски щати продължава да насърчава върховенството на закона сред бъдещите лидери на България, съобщиха от посолството.

“Нашият постоянен юридически съветник Джесика Ким представи виртуална гост лекция на тема “Защо върховенството на закона има значение” пред студенти и преподаватели от Икономически университет-Варна. Фокусът на лекцията беше върху важността на силното върховенство на закона за успеха на всяка държава и за това как корупцията сериозно отслабва потенциала.

Съветник Ким обсъди споделените демократични ценности между България, САЩ и Европейския съюз. Тя и студентите участваха в активна дискусия за силата на младите хора да променят света”, се казва в съобщението на американското посолство.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.