Пореден антиправителствен протест и друг под надслов“Масово пиене на евробира с Петьо...

Пореден антиправителствен протест и друг под надслов“Масово пиене на евробира с Петьо Еврото и осемте му джудета“ в София

SHARE

13-та поредна вечер продължават протестите в столицата. Очаква се, както и в предходни вечери, след като се съберат на площада, хората да проведат шествие по централни столични булеварди.

Какво ги мотивира за 13-и пореден път:

“Аз също съм се върнала преди няколко години в България с огромната надежда и обещание, че промяна има, но разочарованието е голямо“.

“Днес парламентът направи така, че правителството оцеля, а това е нормално, защото БСП им иска оставката, аз не искам БСП да им иска оставката, искам народа да им иска оставката. Първо трябва да се направи една лустрация, да се изчистят всичките партии от бивши ДС, БКП и така нататък и да се подберат читави хора с образование, интелект и с чувство за справедливост”.

Хората се събират тук от 18 часа. Те са в пространството пред президентската администрация.

19 часа е началният час на протеста.

По-рано в района на Президентството се преместиха протестиращите, останали от сутрешната акция пред Народното събрание по време на отхвърления вот на недоверие на правителството.

Друга демонстрация ще се проведе пред столичния ресторант “Осемте джуджета” в столицата, споменат като място за срещи в едноименното журналистическо разследване на Антикорупционния фонд.

Събитието е организирано в социалните мрежи от Гражданско сдружение “Боец” под надслов “Масово пиене на евробира с Петьо Еврото и осемте му джудета”.

След масовото плажуване на “Росенец“, масовото пиене на кафе с Делян Пеевски, дойде ред и на “Масово пиене на евробира с Петьо еврото и осемте му джуджета“, казват организаторите и приканиха съмишлениците си да дойдат пред ресторанта, добил популярност чрез публикуваното миналия месец разследване на Антикорупционния фонд.

В него собственикът на асансьорната фирма “Изамед“ Илия Златанов разказва за перфектно работеща машина за търговия с влияние, като разследващите и прокуратурата се задействат мълниеносно чрез посредничеството на бившия следовател Петър Петров, известен като Петьо еврото, а срещу услугата превземат част от бизнеса на този, чието положение уж се намесват да оправят.

“Ние сме твърдо решени да не допускаме това повече да се случва, искаме да покажем, че няма недосегаеми хора. Ние сме тук и ще бъдем на всяко друго място, от което властта се управлява“, казват участници в демонстрацията.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.