“Поход за Свобода” ще се проведе днес във Варна

“Поход за Свобода” ще се проведе днес във Варна

SHARE

Най-мащабната информационна кампания против трафика на хора – Walk For Freedom – “Поход за свобода” ще се проведе във Варна на 19 октомври, събота, от 11 ч. с начална точка Фестивален и конгресен център. След това шествието ще продължи по бул. “Княз Борис I“ и ще завърши на площад “България“ /сухите фонтани/.

Инициативата е по повод 18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора, организатор е фондация “А21 България”, със съдействието на дирекция “Превенции“ към Община Варна, местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) и Фондация “SOS – семейства в риск“. В похода ще се включат над 200 ученици от варненските училища, в които има разкрити училищни превантивни клубове, студенти от варненските университети и всички желаещи граждани. Целта е по нетрадиционен начин да насочи общественото внимание към проблема и да се разпространи информация за Националната телефонна линия за борба с трафика на хора, която приема сигнали денонощно и безплатно на телефон 0800 20 100.

“Поход за Свобода” е ежегодно събитие, което се провежда в повече от 450 града в над 50 държави по цял. За първа година България ще участва в международната инициатива, в която са включени 26 града.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.