SHARE

На 25 август – малките часове на 26 август в България –  дългогодишният републикански сенатор, ветеран от войната във Виетнам и водещ критик на Владимир Путин – Джон Маккейн, почина.

Съобщението бе отправено от дъщеря му Синди Маккейн:

“Баща ми, американският сенатор Джон Сидни Маккейн III, ни напусна днес.

Бях до баща ми при неговия край, а той бе до мен при моето начало. През 33 години, които споделихме, той ме отгледа, обучи, поправя, успокоява, окуражава и подкрепя във всичко. Той ме обичаше и аз го обичах. Научи ме как да живея.

Неговата любов и грижа – вечна и неизчерпаема –  ме преведе от момиче в жена – а той ми и показа какво е да си мъж.

И това, което съм, е благодарение на него. Сега, като си отиде, задачата в живота ми е да живея по неговия пример, очаквания и любов.

Кончината на баща ми идва с тъга и болка за майка ми, за братята ми и за сестрите ми. Той бе невероятен пламък, който светеше ярко, а ние живеехме под неговата светлина и топлина дълго време. Знаем, че пламъкът му продължава да гори – във всеки от нас. Дните и годините, които се задават, няма да са същите без него – но те ще бъдат добри дни, изпълнени с живот и любов, заради примера, който той ни даде.

Молитвите Ви за душата му и за семейството ни са искрено оценени.

Баща ми си отиде и той ми липсва както може да липсва само на обичаща го дъщеря. Но в загубата и мъката ме успокоява следната мисъл: Джон Маккейн, героят на републиката и на неговото малко момиче, се буди днес за нещо по-велико от всичко земно. Днес воинът влиза в истинския, вечен живот, приет от тези, които са отишли там преди него, за да посрещне Твореца на всичко земно и неземно.

Мечтата приключи, това e утрото.”

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.