По-строги мерки у нас влизат в сила от 27 ноември до 21...

По-строги мерки у нас влизат в сила от 27 ноември до 21 декември

SHARE

Удължава се епидемичната обстановка у нас с два месеца, считано от 1 декември до 31 януари. На базата на това решение се въвеждат временни противоепидемични мерки, считано от 27 ноември, петък, до 21 декември.

Здравният министър Костадин Ангелов уточни, че мерките влизат в сила в петък вечерта – тоест учениците ще бъдат на училище, а моловете ще работят през деня.

Преустановяват се всички учебни занятия във всички образователни институции. В това число влизат всички ученици от 1. до 12. клас.

Преустановяват се всички извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна среда за всички възрастови групи.

Преустановява се обучението във всички висши училища.

 

Преустановява се обучението във всички присъствени и групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи.

Преустановяват се посещенията в детски градини и ясли, както в детски центрове и клубове, предоставящи организирани групови услуги за деца.

Преустановява се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тиймбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма.

Преустановява се провеждането на всички групови културни и развлекателни мероприятия. Изключения се допуска по отношение на театрите при заетост на местата до 30% от общия им капацитет, спазване на физическа дистанция най-малко от метър и половина и задължително носене на предпазни маски.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.