SHARE

„Ако не си почистите обаче къщичките по места, това ще избие. Дали в суджук или в нещо друго, това ще падне върху партията и върху нас“, каза първият държавен и партиен ръководител другарят Бойко Борисов.

”Ако ме питате, направихме повече, отколкото една партия може да направи. Беше лесно, защото преди нас буквално не бяха направили нищо.

Защо обаче подкрепата ни намалява? Ще кажете износваме се, безспорно. От първото правителство министри сме само аз и Томислав Дончев, никой друг. Ако не си почистите обаче къщичките по места, това ще избие. Дали в суджук или в нещо друго, това ще падне върху партията и върху нас“, каза Борисов.

„Всичко сега е повече… и доходите, и БВП, рекорден е“, напомни премиерът.

Той коментира и българското европредседателство: “Нас всички ни хвалят за европредседателството. Благославят ни, че сме поставили акцента върху Западните Балкани. Това е българското председателство, не Борисовото, не герберското. Защо е тази омраза? От Париж до Берлин и от Белия дом до Москва казват колко добре сме се справили”, подчерта Борисов.

“Американският посланик ме пита: защо вие отчитате два пъти по-малки инвестиции, отколкото са реалните американски инвестиции? Ами казвам: защото не ги отчитам аз, имаме такава статистика”, сподели Борисов. Той попита защо да вярва на “един провален, изхвърлен от управлението политик, който казва, че инвестициите са рекордно ниски, а не на Американската търговска палата”.

“Обичам ви! Но не е даденост всичко. БСП с тези провалени политици ни доближават. Ако не ви светне червена лампичка, аз ще ви светна синя”, завърши словото си премиерът.

Последваха бурни, нестихващи аплодисменти.

Автор: Димитър Капсар
Текстът е препубликуван от фейсбук профила на автора.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.