SHARE

Календарът Pirelli винаги е бил повече от серия красиви фотографии, представяйки кадър на съвременното общество и времена.

През последните години той въплъщава нещо още по-дълбоко, занимавайки се с теми, които разкриват баналността на или капсулират аспекти от човешката съдба, разказват от миланската компания. 

Тази година не е изключение. Албърт Уотсън, един от най-успешните фотографи в света, взе завещаното му и го превърна в изключителна серия от фотографии, които отразяват природата на мечтите и амбициите на ХХI в.

Уотсън снима в Маями и Ню Йорк и има над 100 корици на Vogue в биографията си, като за този случай е дестилирал визията си за uалендара 2019 до четири вечни истории, снимани в стила на киното, все едно че са сценарий за филм.

През обектива и въображението му ние виждаме живота на четири жени, както и техните партньори, в интимно пътуване, което изследва пътя до достигането на мечтите им и осъществяването на амбициите и как се чувстват те след това.

Всяка една от тях е постигнала или е на път да постигне целите в живота си; но такава е променливата природа на успеха, че той невинаги ги оставя задоволени или щастливи.

Като старата сентенция “внимавай какво си пожелаваш, защото може да се сбъдне” някои се чудят дали си е заслужавало и какво предстои оттук нататък.

Други обаче просто са щастливи да се стремят към крайната си цел.

Уотсън, който е снимал исторически портрети на Стив Джобс, Алфред Хичкок и Кейт Мос, е визуален разказвач на индивидуалните пътешествия и разбира емоционалната сила на мечтите им, драматичните обрати в животите им, моментите им на победа и загуба – както и най-ваажното, как се изправят срещу всеки един от тези моменти.

Календарът включва седем звезди от света на модата, киното и танците, като четирите портрета са представени в размер 16:9, което представлява тяхната киноприрода.

Джиджи Хадид и Александър Уанг, Harpersbazaar
Джиджи Хадид по време на снимки, Vogue UK

Супермоделът Джиджи Хадид играе жена, която е богата, успяла, обект на завист от страна на останалите. Тя успява да задържи успеха и изглежда има всичко, но има и мъка в нейния блясък. Тя разчита на ментора си, изигран от модния дизайнер Александър Уанг, да върне смисъла в живота ѝ.

Летисия Каста и Сергей Полунин, Vogue
Летисия Каста, Vogue

Френската актриса и модел Летисия Каста играе творец, който мечтае за бъдещето си. Изпълнена със съмнения относно таланта си, тя работи като сервитьорка и се бори за успех, а нейният приятел, който я подкрепя, е изигран от украинския балетист Сергей Полунин.

Мисти Коуплънд, Vogue
Мисти Коуплънд и Калвин Роял III, Vogue

Балерината Мисти Коуплънд играе танцьорка, която мечтае да се присъедини към престижния Оперен балет в Париж заедно със своя партньор, изигран от нейния колега Калвин Роял III. Тя работи като стриптиxзьорка, чакайки големия си пробив.

Джулия Гарнър, Vogue
Джулия Гарнър, Vogue

Холивудската актриса Джулия Гарнър играе фотограф, който работи в ботаническите градини и снима натюрморти с редки растения. Тя е щастлива да остави успеха да се случи бавно, тъй като самата работа е повече от удовлетворителна за нея.

 

Снимка: Джиджи Хадид за Pirelli 2019,  Vogue

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.