Петиция настоява за уволнение и разследване на полицаите пребили студента Евгени Марчев...

Петиция настоява за уволнение и разследване на полицаите пребили студента Евгени Марчев на 10 юли

SHARE

В интернет събира подписи петиция с искане за уволнение и съд за полицаите, които пребиха студента Евгени Марчев. “Евгени се намира намира в неврохирургията на “Пирогов” с тежко комоцио, множество кръвонасядания, охлузвания и след три припадъка, но е жив. Въпреки това, той е държан под арест от полицаи, които са отнели телефона му и не допускат контакт с него”, пише в петицията, подкрепена от над 3600 души. “Това беше екзекуция”, коментира тази сутрин и съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов, който настоява за незабавна оставка на вътрешния министър.

Случаят с Евгени Марчев бе описан от баща му пред медии. Момчето е държано в тежко състояние цяла нощ в Трето РПУ, без да получи медицинска помощ и с три припадъка. Едва в събота сутринта е отведен в “Пирогов”, където се държи под полицейска охрана и с отнет телефон. Адвокатът му Николай Хаджигенов обаче разказа пред агенция “Сега”, че Евгени е под охрана, за да не може обществеността да се видят нараняванията му.

Кадри заснети от протестиращите в петък:

https://www.facebook.com/matei.dimov.522/videos/1486051394908159/

По-късно от МВР съобщиха за “Сега”, че няма полицейска охрана на пострадалия Евгени Марчев в “Пирогов”. От вътрешното ведомство не са отговорили дали има разпоредена проверка по конкретния случай.

Петицията до момента е събрала над 6250 подписа:

https://www.peticiq.com/stats.php?id=277041

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.