Парламентът подкрепи ветото на президента Румен Радев

Парламентът подкрепи ветото на президента Румен Радев

SHARE

Парламентът подкрепи ветото на президента Румен Радев на част от текстовете – за фиксираните цени и за наказателното преследване на невярна информация. За” гласуваха 118 народни представители, 14 поискаха повторно гласуване на текстовете, а други 56 се въздържаха.

Групата на “Обединените патриоти” се разцепи за това да подкрепи ли президентското вето. Първоначално депутатите заявиха, че ще гласуват против, но по късно от формацията на Валери Симеонов НФСБ казаха, че ще подкрепят ветото “с отвращение”.

Опозицията подкрепи ветото. Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че цялата отговорност за кризата ще носят управляващите от ГЕРБ:”Очакваме, след като не приемате нашите предложения, да дадете ваши. Трябва да е ясно, дори и в извънредно положение, вие управлявате държава, вие носите отговорността за днешния ден и за последиците от кризата. Предложете план за действие! Нямате такъв! Само рестрикции, без стимули”.

По време на дебатите депутатите Спас Гърневски и Александър Симов си размениха лични обиди и нападки, което принуди председателят на парламента да наложи наказание забележка и на давамата.

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.