Парламентарната група на ГЕРБ ще осигури кворум за изслушване на Борисов в...

Парламентарната група на ГЕРБ ще осигури кворум за изслушване на Борисов в парламента утре

SHARE

Депутатите от ГЕРБ ще се регистрират за кворум за заседанието на парламента утре, на което по искане на БСП премиерът Бойко Борисов трябва да бъде изслушан за ситуацията с коронавируса у нас и предприетите мерки, потвърдиха източници на “Дневник” от партията.

 

Това ще е втори опит за изслушване на премиера Бойко Борисов заради коронавируса в парламента, след като миналата седмица ГЕРБ, “Обединените патриоти” и “Воля” провалиха изслушването, като не се регистрираха в началото на заседанието и не се събраха 121 гласа за започването му.

 

БСП иска Борисов да отговаря на въпроси за актуалното състояние в страната във връзка с пандемията от COVID-19 и ефективността на предприетите здравни, икономически и социални мерки. Според социалистите ще се задават въпроси на граждани, а според управляващите лидерът на БСП Корнелия Нинова ще си прави медийни изяви и пиар. Социалистите обаче искат да внасят искания за изслушване на Борисов, докато той не се отзове.

По предложение на управляващите по време на извънредното положение парламентът се събира само за спешно законодателство.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.