“Паразит” е големият победител на 92 церемония на наградите Оскар

“Паразит” е големият победител на 92 церемония на наградите Оскар

SHARE

Южнокорейският филм „Паразит“ на режисьора Пон Джун Хо е големият победител на тазгодишната церемония по връчване на наградите “Оскар”. Лентата беше отличена за най-добър филм и най-добра режисура. По-рано той спечели награда в категорията с променено име – международен филм и най-добър оригинален сценарий.

„След като спечелих най-добрия чуждоезичен игрален филм, мислех, че съм свършил за деня и бях готов да се отпусна“, каза режисьорът, след като победи в категорията най-добър режисьор Сам Мендес, Мартин Скорсезе, Куентин Тарантино и Тод Филипс.

„Когато бях малък и учех кино, имаше една поговорка, която издълбах дълбоко в сърцето си:„ Най-личното е най-креативното. Този цитат е от нашия велик Мартин Скорсезе”, каза Пон и предизвика овации за Скорсезе. След това той допълни: “Когато хората в САЩ не бяха запознати с моите филми, Куентин винаги поставяше моите филми в неговия списък.”

“Куентин, обичам те”, каза той на английски, като по-късно добави, че би искал да раздели трофея на пет с всички номинирани.

„Паразит“ беше удостоен с „Оскар“ най-добър оригинален сценарий и разказва за млад мъж от бедно семейство, който случайно получава възможността да стане възпитател в богат дом.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.