Палестински екстремисти изстреляха ракети срещу Израел

Палестински екстремисти изстреляха ракети срещу Израел

SHARE

Палестински екстремисти изстреляха 20 ракети от Ивицата Газа срещу Израел, след като вчера сутринта израелски войници застреляха екстремист от групировката „Ислямски джихад“ , който се опита да постави взривно устройство край граничната ограда. В няколко селища в Южен Израел, които граничат с Ивицата Газа, както и в крайбрежния град Ашкелон, прозвучаха сирени за въздушна тревога. Десетина от ракетите бяха прехванати от системата за противовъздушна отбрана „Железен купол“. Няма данни за пострадали от палестинския обстрел.

Според държавното израелско радио властите в Ашкелон са издали заповед всички да се скрият в общинските бомбоубежища, а в града били отменени всички масови мероприятия.

Тази нощ сирийската противоракетна отбрана беше активирана след като столицата Дамаск беше подложена на въздушна атака. В града бяха чути няколко силни експлозии. Според агенция САНА повечето от ракетите са били свалени преди да достигнат целите си. От Сирийската обсерватория за човешките права съобщиха, че вероятно става дума за израелски въздушни удари. По-късно от израелската армия потвърдиха, че са извършили атаки срещу цели на групировката „Ислямски джихад“ в южната част на Дамаск и в Ивицата Газа зарди изстреляните 20 ракети.
SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.