Палатки на протестиращи вече са разпънати на три кръстовища в София

Палатки на протестиращи вече са разпънати на три кръстовища в София

SHARE

 

25-а протестна вечер в София премина с искания за оставки на правителството и на главния прокурор. Палатки в столицата вече са разпънати на три кръстовища – на Орлов мост, на площад „Независимост“ и пред Софийския университет.

Вечерта премина с вече станалото традиционно шествие между „триъгълника на властта“ и Орлов мост. Там беше представена постерна изложба „Лъжите на Бойко Борисов“.
Ето какво споделиха част от протестиращите:

Това правителство се оказа безпомощно да се справи със спекулата, която ограбва доходите на българите. Здравеопазването ни е в разпад. Българските граждани са най-бедните и най-болни в Европа“.

Това е престъпно управление. Крадат като за последно. Докато маса хора протестират, те крадат милиарди“.

Срам и много пропуснато време“.

Не е редно една мафиотско-олигархична групировка да управлява България“.

Три ключови кръстовища в столицата остават блокирани от демонстранти. Освен Орлов мост и булевард „Цар Освободител“ при сградата на президентската администрация е затворено и кръстовището при Ректората на Софийския университет. Палатковият лагер пред Ректората се разраства. Този на Орлов мост вече е зона без алкохол, има и дежурни организатори, които отговарят за реда и снабдяването с храна и вода за протестиращите, както и за преминаването на специални автомобили – линейки, пожарни, коли, превозващи болни хора.

 

На една от палатките пред сградата на Министерския съвет с надпис „Граждански парламент“ се събираха подписи с искане за оставка на правителството.

По площада в т.нар. „триъгълник на властта“ имаше инсталации с тикви и букети, а в отводнителните шахти – табели„Борисов 3 – в канализацията“.

Екипът на инж. Александър Чобанов, изобретател на българската машина за гласуване, отвори символично училище за гласуване – Български свободен уличен университет. Той демонстрира как работи машината. Всичко е като на истински избори – с комисия и урна. Разликата е в това, че вместо да отчита гласувалите, комисията събира подписите на гражданите за въвеждане на машинното гласуване.

50 млн. лева са необходими за изработване на достатъчно машини за провеждане на избори в България. Машините могат да бъдат готови за около месец. За тяхната работа не е необходима нито интернет връзка, нито електричество. Те са лесни за пренасяне и за съхранение.

Обстановката остана спокойна.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.