Отварят фитнеси и молове

Отварят фитнеси и молове

SHARE

Големите търговски центрове и фитнесите отварят днес. Дейност подновяват кина и танцови школи при определени ограничения.

От днес влиза забраната за носене на шлемове и шалове като предпазно средство на закрито.

Търговските центрове и моловете официално ще отворят врати, но с намалено работно време – от 10.00 до 21.00 часа, като малолетните и непълнолетни лица ще могат да ги посещават само с придружител.

От днес и кината, и танцовите школи възобновяват дейността си, но при използване на 30% от капацитета на помещенията и при спазване на физическа дистанция.

Задължително е носенето на маски на закрити обществени места, включително в градския транспорт и на открито при струпване на много хора.

Новите Covid ограничения обаче забраняват носенето на шлемове, шалове и кърпи като предпазно средство на закрито.

От днес и фитнесите могат да подновят работата си при използване на до 50 на сто от капацитета на помещенията.

В залите не е задължително хората да тренират с маски.

Владимир Георгиев – собственик на фитнесцентър, изрази опасение дали ще може да се запълни и половината капацитет, след като секторът се оказа един от най-засегнатите от Covid ограниченията.

Той призова хората спокойни да влязат в залите и да поспортуват, като увери:

“Мерките, които взимаме, са повече от драстични. Ползваме дезинфектанти на ента степен. Всеки клиент, който влезне във фитнеса, си дезинфекцира ръцете, ползват си собствени кърпи. Просто хората да се престрашат и да влезнат да видят, че няма нищо страшно”.

Междувременно ресторантьорите се отказаха от протестното отваряне на заведенията за днес, 1-ви февруари.

В позиция, изпратена до медиите, от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България заявиха, че се опасяват от наказателна отговорност, която ще понесат заедно с персонала, за нарушаване на противоепидемичните мерки.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.