Отложиха изстрелването на ракетата с американски астронафти, заради лошо време

Отложиха изстрелването на ракетата с американски астронафти, заради лошо време

SHARE

Изстрелването на ракета с американски астронафти от американския космодрум Кейп Канаверал беше отложено заради лошото време. За пръв път американски астронавти щяха да отлетят от Земята чрез ракета и кораб на частна компания, а това щеше да е и първото изпращане на астронавти на комическа мисия от територията на Съединените щати от 2011 година  насам.

Полетът не се състоя заради по-висока от допустимата  скорост на вятъра. „Днес няма да има изстрелване – безопасността на членовете на екипажа ни е наш основен приоритет“, написа в Туитър директорът на НАСА Джим Брайдънстийн.

Изстрелването  беше отложено за събота – 30 май, когато според изчисленията космическият кораб „Дракон“ на компанията „Спейс Екс“ отново ще има шанс да се засече с Международната космическа станция.

Тази мисия ще запали децата отново по Космоса, каза преди отложения старт Илон Мъск:„Да вдъхновиш децата – да ги накараш да искат да носят костюми като на астронавтите, да искат да летят в Космоса … Да стигнат до Луната, до Марс!“

Ако мисията бъде успешнa, компанията на Илон Мъск може да се превърне в космическо такси до Международната космическа станция, което ще спести пари на НАСА за мисии до Луната и Марс, отбелязват от Би Би Си.

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.