SHARE

Ако не знаете какво е политически абсурд, то това е Петър Волгин да модерира конференция по еврозоната. Позволявам си да обърна внимание, че след развитията от последния месец темата е нерелевантна за България – скоро нито ще приемат, нито ще кандидатстваме. Това правителство просто не може да генерира доверие и да осигури политически този акт, за да ни вкара в еврозоната. Ако от него зависеше, нямаше да ни допуснат и до ЕС и НАТО.

Борисов може да се хвали с добрите си отношения с Юнкер и Туск, но те не решават нещата. Прегръдките с Макрон и Меркел пък не произвеждат никакво осезаеми отстъпки.

Преди техническите критерии трябва да покрием политическите, а с действията си в последно време, със Сидеров, Радев, Каракачанов и наконец Борисов като актуален политически елит – ще гледаме дълго и отстрани.

Докладът на Държавния департамент просто ни довърши. За сведение на тези, които го подценяват – оценките и изводите в този доклад са пряко относими към рисковите анализи на рейтинговите агенции и всеки инвеститор, да не говорим за западните правителства и САЩ. Този доклад усилва и тезата на Цветан Василев по закона “Магнитски” за липса на правосъдие и за тотално разграждане на държавата, без непременно да гарантира положителен край за него.

Да не говорим, че подобен тип конференции с участието на отявлени русофили само усилват подозренията в ЕЦБ и страните членки за истинските ни мотиви и със сигурност ще предизвикат спомени за уверенията на Чижов, че сме троянският кон, който този път се опитва да влезе в ЕЗ.

Социолозите на БСП само затвърдиха публичния имидж на България, поне този, който те искат да създадат, че България гравитира преимуществено в руска, отколкото в европейска орбита. Щом 54% процента от българите одобряват руската позиция, а само 15% западната по това кой е отговорен за напрежението между Запада и Русия – значи изобщо не са влезли в ЕС и НАТО.

Никакъв шанс. Забравете.

Тези “идиоти” не разбраха, че се застрелват в краката, но покрай тях ще страдаме всички ние. Именно със системните усилия на Радев, Сидеров, Каракачанов и Борисов и модела Кой? – именно българското копие на руската управляема демокрация, успяха да промият мозъците на българите, да ги настроят срещу Запада и сега… ще консумираме плодовете на тази политика.

Лош избор в лошо време. Вие преценете – кой има шанс да спечели в конфликта между Русия и Запада. Тук дори не трябва да има съмнение. И в чий лагер пак ще се окаже България?

Какво изобщо може да ви предложи Русия тези дни? И на този фон – след системно насаждане на антизападни настроения имате повече хора, които предпочитат Русия пред ЕС и НАТО.

Губещи от всяка гледна точка.

Ако не сте разбрали, България е в изолация, няма нужда дори от санкции. Постепенно ще го разберат и бизнесмените, дори олигарсите. С това русифицирано съзнание спасение в лагера на Русия не може да има – тя потъва. Дори в Ереван го разбраха, а тези, които следят арменската политика, знаят, че по-лоялен съюзник Путин не е имал.

На Запад с тези публични лица, които българските избиратели избират, никой няма да ни приема. Каквото и да ви говори европредседателят.

Лъжат ви, че скоро ще влезем и в Шенген. Плановете за летищен Шенген са отложени за есента. Вие преценете какви са шансовете, като имате предвид кой ще бъде следващият председател на ЕС и какво е отношението му към нас.
Изобщо русофилите успяха и ще се задавят с успеха си. Лошото е, че няма как да ги изолираме, за да платят сами сметката.

Оттук започват кошмарите на проруския ни елит. И на България. Никой няма да ни спести истината и сметките.

Текстът е препубликуван от платформата SteemIt, в която авторът публикува своите материали. Заглавието и акцентите са на редакцията на „Терминал 3“. 

SHARE
Член на УС на Центъра за балкански и черномоски изседвания, Управляващ партньор на „Иновейтив Енерджи Солюшънс", блогър, Почетен председател на Българския икономически форум, Координатор, Софийско Бизнес Училище. Бивш посланик на Република България в Русия.