Общият брой на потвърдените с коронавирус у нас е 190

Общият брой на потвърдените с коронавирус у нас е 190

SHARE

За последното денонощие в България има нови 19 случая на Covid-19 и общият брой на регистрираните случаи у нас вече е 190. Заболеваемостта в света нараства и вече има към 340 000 случая на заразяване.

Ръководителят на Националния оперативен щаб за борба с разпространението на коронавируса ген. проф. д-р Венцислав Мутафчийски разкри какво е състоянието на болните:„Болшинството от случаите мога да кажа, че са в подобряващо се или в стационирано положение. Аз ви съобщих, че във Военномедицинска академия имаме два случая със заплашваща дихателна недостатъчност. Към тази сутрин те са добре, вече не са зависими от кислород, с подобряващи се показатели. В „Пирогов“ остава критично състоянието на двамата пациенти. Вчера приетият пациент е интубиран още на вратата, а другият интубиран пациент, който беше преведен от друга софийска болница, ще се опитат да го екстубират“.

Лекарят с Covid-19 от Велико Търново, специализирал в София, е в болница. Той е от 8-те случая на млади хора до 50 години, чието клинично състояние се е влошило:”Той е с двустранна бронхопневмония. Историята му е следната – преди да се знае, че е заразен от коронавирус, е бил приет в Инфекциозното отделение с пневмония.. пуснат е за домашно лечение. След като се е потвърдил за коронавирусна инфекция, съвпада с влошаване на състоянието му и той отново е приет в болница, където на образните изследвания се доказва една доста сериозна интерстициална пневмония”.

Очаква се днес представители на Националния оперативен щаб и Светия Синод да разговарят за провеждането на църковни служби в условията на разпоредените мерки за борба с коронавируса.

Засега в София няма да бъде въведен вечерен час.

 

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.