Обсъждат актуализация на бюджета на София

Обсъждат актуализация на бюджета на София

SHARE

Столичният общински съвет ще  обсъди  актуализацията на бюджета на София за тази година. Актуализацията се налага заради по-малкото приходи, които постъпват заради кризата с Covid-19. Действащият бюджет е за 1,5 млрд. лева. Заместник-кметът Дончо Барбалов ще поиска средствата да бъдат намалени с 23 милиона и 400 хиляди лева:

“Не трябва да забравяме, че средствата, с които Общината на практика може да разполага – това са приходите от данъци и такси, които Общината директно събира. Те за тази година бяха разчетени в размер на 790 милиона лева. За март месец имахме с 19 милиона лева по-малко приходи. След няколко дни ще знаем резултатите от април, където също очакваме спад в приходите, което е нормално в създалата се ситуация.”

Всички инфраструктурни проекти, които могат да бъдат отложени, ще се реализират през следващата година. Няма да има намаление на парите за изграждане на метрото, строежа на детски градини, ремонта на училища, изграждането на вътрешния градски ринг и източната тангента, както и за почистване на града.

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.