SHARE

Столичната община заедно с Националното ловно-рибарско сдружение Съюз на ловците и риболовците в България освободи в Ловния парк в София 120 фазана, отгледани в развъдник. Този петък цял ден ние от “Дивите животни”/Wild Animals събирахме труповете на птиците.

Това безумно по своята същност решение обрича на гибел 120 живота, освободени в неподходящ сезон, по неподходящ начин, на място, пълно със стресови фактори, защото градският парк е урбанизиран и хората разхождат домашните си любимци във всичките му части.

Според инициаторите от ръководството на ловно-рибарското сдружение, което ръководство има отказ за регистрация от съда, те са направили хранилки. Всъщност хранилките няма да свършат никаква работа на дезориентираните птици, те просто няма да ги намерят в паниката си да бягат от непознатата за тях среда. Повечето загинали са се блъскали в прозорците на околните сгради. Има множество летящи птици, някои тичат паникьосани по земята и няма къде да се скрият.

Здравомислещите ловци са също в шок от въпросната безумна инициатива на едно за момента нелегитимно ръководство, на чиято измислена експертност Столичната община се е доверила.

С настоящия пост ви молим за повишено внимание в Ловния парк и околните улици!

Ако намерите птица в безпомощно състояние, моля приберете в кашон с дупки за въздух, добре затворен, защото фазаните изведнъж излитат, като се свестят и изблъскват капака.

Намерени птици можете да носите във Ветеринарна клиника “Добро хрумване”, за предпочитане клиниката в кв. “Изток” (ул. “Пиер Дегейтър” 10-Б) за “Дивите животни”. Ако нямате възможност да донесете, моля, обадете се да търсим начин – 0988 79 79 86.

Ако намерите трупове и нямате нищо против, снимайте, за да документирате, и приберете в плик. Труповете също можете да донесете в клиниката.

В коментарите можете да видите публикации от медиите от вчера.

Според инициаторите на тази безумна ПР акция проблем няма. Няма да има и кой да понесе отговорност.

Можете да изразите недоволството си от това безумие, като пишете до Столичната община. Явно не осъзнават, че има проблем и трябва да им се покаже.

Призоваваме природозащитните организации да вземат отношение по този случай!

Автор: “Дивите животни”/Wild Animals
Текстът е препубликуван от фейсбук страницата на Дивите животни. Заглавието и актуализацията са на редакцията на “Терминал 3”. 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.