Новото правителство на Русия получи назначението си от Путин

Новото правителство на Русия получи назначението си от Путин

SHARE

Руският президент Владимир Путин подписа указ на назначаване на новия кабинет. Ключови министри от бившото правителство на Дмитрий Медведев запазват своите постове. Новият премиер е Михаил Мишустин.

 

 

В новото правителство Мишустин ще има девет заместници, включително един първи. Министерството по делата на Северен Кавказ е премахнато, функциите му се прехвърлят на Министерството на икономическото развитие. Правителството ще контролира дейността на „Росздравнадзор“ и ФМБА. Министерството на финансите пък ще поеме Федералната агенция за управление на собствеността, контролирана досега Министерството на икономическото развитие.

 

Сергей Лавров остава начело на руската дипломация, а Сергей Шойгу и занапред ще ръководи министерството на отбраната. Александър Новак е новият стар министър на енергетиката.

Андрей Белоусов е първи вицепремиер. Другите двама вице са Дмитрий Григоренко и Виктория Абрамченко.

Олга Любимова ще оглави министерството на културата. Министърът на финансите Антон Силуанов и на вътрешните работи Владимир Колоколцев също остават на местата си и в новия кабинет.

 

Най-важната задача на правителството на Михаил Мишустин е да увеличи благосъстоянието на гражданите и да укрепи позицията на Русия в света. Това заяви Путин по време на първото заседание на новоназначения кабинет.

 

От своя страна Мишустин постави задача да се постигне икономически растеж и да стартира нов инвестиционен цикъл. Той изрази желание новият кабинет “да помисли как да оправдае доверието на президента”.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.