SHARE

Новините от територията:

Добра рекламна кампания на IQOS. Получи им се. Вече всички знаят какви са тия цигари, кой ги продава, всичко за тях и около тях. Не знам каква е била целта на клетите управляващи, но и те се рекламираха подобаващо за това с кого са свързани и кой им е важен.

Междувременно някой доста умело употребява един наистина клет човек – Николай Колев – Босия. И на този някой също му се получава. Имаме образ, който е бил и е противоречив в най-новата ни история. Мохикан от романтичните времена на СДС, скочил в един период в една лодка с Алексей Петров, днес гладува заради… фалшиви шофьорски книжки. Чий кораб се оглежда в очите му днес?

Междувременно протестът на майките потъна, та се не видя. А всички партии плеснаха с ръце и се прегърнаха около поредната подмяна на прехода – Закон за медиите на… Пеевски.

Междувременно прокурорът, който не видя данни за свързаност на Пеевски в делото “КТБ” и се изяви със скандално проведения арест на кметицата на “Младост”, пое към поста “главен прокурор”, като ще мине преди това през този на зам. главен.

Междувременно вдигнаха цената на тока и главният прокурор образува проверка срещу ДКЕВР за това. Но така е – необятната руска страна, която е безалтернативен доставчик на суровината у нас, е винаги права, дори и когато греши.

И защото е така, пак междувременно, “Борисов 3″ отмени решението на “Борисов 1” и официално рестартира АЕЦ “Белене”.

Пичове, щях да питам “сериозно ли”, но всичко това е сериозно. Никой не ни е виновен, че се литкаме толкова лесно. Има едни хора, които владеят изкуството на манипулацията и всеки път наблюдавам с почуда как успяват.

Дано Босия не умре от глад заради шофьорски книжки, защото на фона на всичко е нелепо този “протест” да е заради книжките… Това не е ирония. Тъжно е.

*Текстът е препубликуван от фейсбук профила на автора.

SHARE
Ивет Добромирова, експерт по публични комуникации, с дългогодишна кариера като журналист в БНТ.