Нова тв купува Канал 3

Нова тв купува Канал 3

SHARE

Телевизия “Канал 3” е на път да стане собственост на “Нова Броудкастинг груп”. Медийната компания вече е подала документи за сделката в Комисията за защита на конкуренцията, е видно от сайта на КЗК.

Заедно с тв канала медийната компания, собственик на Нова тв, иска да придобие и радиата “Веселина”, “Витоша”, Magic FM, The Voice и The Voice TV. Всички те са част от BSS Media Group, която от няколко месеца притежава и “Елит Медиа България” ЕООД – дружеството, което излъчва Канал 3. Действителен собственик е Гергана Стефанова Данова, пише в сайта на Канал 3.

Информационната телевизия, известна с преките си предавания на важни събития, има лиценз за ефирно разпространение в София, а в останалата част на страната се предава по кабел. От 1 септември 2017 г. каналът излъчва в HD формат.

Според запознати сделката вероятно ще мине през КЗК, тъй като пазарният дял на Канал 3 бил около 3%, т.е. достатъчно малък, за да не позволи на “Нова Броудкастинг груп” да получи пазарно надмощие над изискваното от закона.

Само преди 10-ина дни “Нова Броудкастинг груп” придоби официално и 100% от онлайн групата “Нет инфо”. Дотогава тв компанията притежаваше 70% от групата сайтове.

Сделката за останалите 30% бе одобрена от КЗК през февруари. Сега тя беше финализирана, след като са приключили преговорите по цената с досегашните собственици – “Дарик радио” на Радосвет Радев и “Уеб Финанс” на Христо Христов.

“Нет инфо” е най-голямата онлайн група в България, в портфолиото й има редица сайтове, както и платформата за видеосъдържание Vbox7.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.