Няма “план Б” за тол системата

Няма “план Б” за тол системата

SHARE

В интервю за БНТ Олег Асенов, член на УС на АПИ обяви, че тол системата стратира на 1 март и план Б няма. „Ние сме готови, националните доставчици осигуряват възможност за таксуване с бордови устройства, а от днес и с джипиеси“, заяви Асенов. “Браншът казва, че няма достатъчно време, че няма бордови устройства. По информация от националните доставчици обаче, има сключени повече от 1200 договора за над 7000 бордови устройства”, каза Олег Асенов.

Магдалена Милтенова – председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи се включи в дискусията и изложи гледната точка на бранша: “Напрежението е защото на нас ни се предоставиха едни изключително неприятни условия, които монополизират пазара и не ни дават възможност да имаме право на избор по отношение на договорите. Всъщност, договорът, който АПИ е сключил, не се спазва и не се изпълнява. Тези доставчици на услуги реално се явяват монополист на пазара, тъй като, за да сключим договор, трябва да го направим само през тях и с техните условия”, каза тя.

Според Емил Николов от Съюз на международните превозвачи в България, транспортните средства не са оборудвани с бордови устройства, тъй като голяма част от превозвачите изчакват да видят как ще се развият преговорите.”Освен това, договорът, който се предлага, е за две години и ние питаме, какво се случва ако в рамките на една година, да речем, фирмата преустанови дейност? Друго много важно е, че не се предоставя възможност тези бордови устройства да бъдат закупени”.

Представителят на АПИ заяви, че няма монопол на пазара, тъй като е предоставена възможност за сключване на договори с двама доставчици.

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.