Няма доказан случай на болен с коронавирус в България

Няма доказан случай на болен с коронавирус в България

SHARE

Няма доказан случай на пациент с коронавирус в България, съобщи тази сутрин ръководителят на Кризисния щаб проф. Венцислав Мутафчийски. Около 20 души са под карантина в различни болници в страната с леки симптоми, след като са се завърнали от Италия и други рискови страни.

“Вчера завършиха изследвания от Пловдив, от Сливен и от Габрово, които са негативни, включително и за двама пациенти от ВМА, които са поставени под карантина. Днес се очакват пробите от Русе, от Бургас, от Сливен за други пациенти. Двама души, пристигнали от чужбина, са поставени тази нощ под наблюдение във ВМА за носителство на коронавирус. И двамата има леки симптоми на заболяване: „През нощта са постъпили двама пациенти във ВМА, които са свързани с пътуване. Хора, които са поставени под наблюдение с някаква минимална симптоматика”.

Дете на една година ще бъде изследвано за наличието на новия коронавирус Covid-19, съобщиха от Инфекциозната клиника на Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив.Преди да постъпи в детското отделение на здравното заведение, детето е било в Мюнхен.

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.