SHARE

Тотална деградация на медийна, политическа и обществена среда.

Някой изобщо разбра ли с какви послания отиде делегацията ни на сесията на ОС на ООН? Какви са били акцентите и какви трябваше да бъдат?

Да направят професионален разбор, да посочат слаби и силни места? Да намерят някакъв смисъл и оправдание защо точно това се казва, точно сега и на този форум?

Премиерът говори някакви несвързани неща за НАТО и сигурност, а през останалото време говори за платноходки.

Вместо истински дебат спорим за глупости, личностни нападки към премиера и президента.

Какво точно от поведението на премиера ви изненада, което да не знаете? Той просто толкова може. Прегръща всеки политик.

Не той не мисли, че така скъсява дистанция, защото няма пряк контакт, а играе през визия, през снимка или видео, което ще видите и ще си помислите, че току-що е разцепил от детайли събеседника си.

Или на президента Радев, който уж стои на морална висота, но ако му се удаде възможност, ще стори същото. Справка: виж снимката му от срещата с Тръмп миналата година със съпруги. Усмивките на Тръмп и Мелания и тоталният мрак в лицата на нашите топ хора. Като хора случайно попаднали на място, за което са си мечтали, но което им е чуждо, защото не са вътрешно свободни хора.

Дръпнете чертата на всичкото дребнотемие – това ли е вашата представа за хора, които могат да представят България?

Не абстрактното понятие България, а всеки един от вас.

 

SHARE
Член на УС на Центъра за балкански и черномоски изседвания, Управляващ партньор на „Иновейтив Енерджи Солюшънс", блогър, Почетен председател на Българския икономически форум, Координатор, Софийско Бизнес Училище. Бивш посланик на Република България в Русия.