Нинова: Новият проект на Кирил Петков и Асен Василев е дежавю на...

Нинова: Новият проект на Кирил Петков и Асен Василев е дежавю на ИТН и Слави Трифонов

SHARE

От президента Румен Радев не сме чули категоричен отговор на въпроса дали подкрепя новия проект “Промяната продължава”, чухме, че няма да предаде левите хора. А от Кирил Петков и Асен Василев разбрахме, че той им е казал: “Действайте”. 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по БНТ. Тя припомни, че Националният съвет на партията е взел решение да подкрепи Румен Радев и Илияна Йотова, а сега структурите номинират кандидати за президент, които ще бъдат разгледани отново на НС.

Колегите от “Изправи се” и “Демократична България” малко избързват, като искат коалиция с “Промяната продължава”. Много прилича на Слави Трифонов в началото – абсолютно дежавю. БСП ще се яви на изборите като коалиция “БСП за България”, ще изчакаме да видим какво предлагат, какви ще са посланията на коалицията на Петков и Василев, обясни Нинова. 

По думите й засега има лозунги и говорене, като всички партии. Но размиването на идеологиите – няма ляво, няма дясно, за нас е опасно. Много искам да видя как ще приложат на практика колегите с десни средства леви цели. Актуализацията на бюджета, която внесе служебният министър Василев, няма нищо общо с приетата от парламента, обясни тя.

Промяната продължава – ами тя не е започнала. Да смениш директори на предприятия, на Автомагистрали – това не е промяна. Трябва да смениш закона, подчерта Нинова. Нека да им мине еуфоричният период, чакаме да кажат какво ще правят, коментира тя.

От новия проект не водят преговори с депутати от БСП, категорична бе Нинова, като коментира думите на Петков, че от трибуната на НС е видял почтени хора във всички партии и Крум Зарков е сред тях. Стоял си на трибуната и видял почтени хора – по кой критерий, това не е сериозно, смята Нинова. 

По думите й тя е смутена от твърдението, че всеки народен представител има право да взима свободно решения – не може всеки да е сам за себе си, трябва да имаш стабилно мнозинство, подчерта лидерът на БСП.

Социологическите проучвания показват, че поведението ни в последните месеци е било правилно. Запазихме спокойствие и проявихме в емоционалното 46-ото Народно събрание, допълни тя.

Отреждат ни второ или трето място с малка разлика различните агенции. Разочарованието на хората от новите партии на протеста, които не можаха да направят правителство върна ГЕРБ на първото място, коментира лидерът на БСП.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.