Неофициално: Кои са министрите в новия проектокабинет

Неофициално: Кои са министрите в новия проектокабинет

SHARE

Това е списъкът, показан на “Изправи се БГ! Ние идваме!” по време на днешната среща с “Има такъв народ” в парламента, съобщиха източници на OFFNews:

Георги Георгиев – Министерство на регионалното развитие и благоустройството

Теодора Пенева – Министерство на труда и социалната политика

Петър Илиев – МВР

Ради Найденов – МВнР

Теодора Ганчовска – Министерство на отбраната

Пламен Данаилов – Министерство на финансите

Александър Николов – Министерство на енергетиката

Силви Кирилов – Министерство на здравеопазването

Велислава Петрова – Министерство на образованието и науката

Момчил Иванов – Министерство на правосъдието

Георги Султанов – Министерство на културата

Силвия Бакърджиева – МОСВ, МЗХ (обединени)

Гроздан Караджов – Министерство на транспорта

Десислава Димитрова – Министерство на икономиката

Ивайло Кожухаров – Министерство на туризма

Радостин Василев – Министерство на младежта и спорта.

Към момента няма официално потвърждение от ИТН за имената в списъка. От партията обявиха, че ще представят проектокабинета на по-късен етап, след края на парламентарните срещи. Такава в момента се провежда с ДБ, по-късно следобед е срещата с БСП.

Част от имената в този списък присъстваха и в първия проектокабинет на ИТН. Сред тях няма личности от служебния кабинет. Прави впечатление, че Петър Илиев, който по неофициална информация бе гласен за премиер, сега е с нов ресор – МВР. Сменен е и ресорът на имунолога Велислава Петрова – образование вместо здравеопазване.

Кои са новите имена?

Пламен Данаилов (финанси) е завършил финанси и счетоводство и контрол в УНСС. Има над 20 г. опит на висши управленски длъжности в големи международни компании. Управител е на консултантска фирма в сферата на финансовите услуги, сочи справката за него в сайта на ИТН.

Кариерата на Теодора Ганчовска е свързана с Министерството на отбраната. Започва в Генералния щаб на Българската армия. Последователно преминава през всички нива, стигайки до началник на отдел “НАТО и ЕС” в Министерството на отбраната. На 50 г.

Доц. Силви Кирилов, уролог, е добре познат в сферата на здравеопазването. Преподавател в МУ-София, оглавявал е няколко големи болници, сред които Александровска, бил е шеф на Агенцията по трансплантации.

Гроздан Караджов, предложен за министър на транспорта, е експерт по телекомуникации, бивш депутат от Реформаторския блок в 43-тото Народно събрание. Завършил в право в СУ, специалност „Право“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Специализирал е бизнес мениджмънт в телекомуникации в Токио, Япония.

Теодора Пенева (номинация за социален министър) е експерт по енергийна бедност и социална политика. Работи като главен асистент в БАН – секция „Публични политики и социални промени“ и „Международна икономика“. Заместник-директор на Социологическа агенция Китай (All China Marketing Research).

Александър Николов – номиниран за министър на енергетиката – е заместник на служебния енергиен министър Андрей Живков. При назначаването му бе посочено, че притежава дълъг мениджърски опит в сферата на телекомуникациите, финансите, инвестициите и капиталовите пазари. Бил е изпълнителен директор на фонд за рисков капитал, управлявал е стратегически проекти, развиващи иновативни финансови технологии. Магистър по финанси от УНСС.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.