SHARE

Алексей Навални посвети няколко минути от предаването си на “депутата идиот от България”, бивш милиционер, който иска да отнема родителски права, ако детето ви е отишло на митинг.

В този момент сигурно се чудите коя от родните ни патриотични звезди е попаднала на мерника на руския опозиционер. Но макар индивидът да изглежда като наш, той всъщност е техен. Става въпрос за руски депутат, който притежава жилище в България.

“Съвършено потресаващ пример е депутатът идиот от България – казва Навални. – Жители на Санкт Петербург, става дума за вашия избранник на име Сергей Вострецов, който казва, че:

“Трябва да бъдат лишени от родителски права тези хора, чиито деца протестират по улицата.”

Но какво да кажеш, какъв глупак само, като го слушах, си мислех – Боже, откъде са намерили толкова тъп депутат.”

Въпросният Вострецов, не пропуска да отбележи Навални, е профсъюзен деятел.

„Когато чуя за такова изявление от депутат дебил, а този очевидно е депутат дебил, веднага проверявам имотната му декларация“, продължава Навални.

Оказва се, че Вострецов притежава 5 млн. рубли (ок. 128 хил. лв.) и жилище в България от 1200 кв.м, заедно с още няколко имота в Русия.

Навални продължава с иронията:

„Профсъюзен деятел, защитник на работническата класа с жилище в България.

Няма нищо ужасно само по себе си да имаш жилище в България, това не е и най-скъпият възможен имот, но показва стила на тези хора.

Като му погледнете биографията – профсъюзен лидер, интересно как е станал такъв – бивш милиционер. Той е бивш милиционер, след това по някакъв начин е влязъл в това профсъюзно движение и ходи да разказва как представлява интересите на работническата класа, купил си е жилище в България и разправя как трябва да бъдете лишени от родителски права, ако децата ви отидат на митинг. Класен депутат. Направо потресаващ депутат”, завършва Навални и обещава, че на следващите избори ще направи всичко възможно Вострецов да не бъде преизбиран.

Можете да изгледате откъса за “Депутата идиот от България” тук:

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.