Народното събрание спира редовни заседания

Народното събрание спира редовни заседания

SHARE

Народното събрание реши да преустанови редовните си заседания и ще се събира само за законодателство, свързано с въведеното извънредно положение. Парламентарните комисии ще продължават нормалната си работа.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обясни извънредната мярка за спазване на препоръките на Националния оперативен щаб за социална изолация: “Covid-19 не подбира нито по партийна, нито по социална, нито по религиозна, нито по етническа принадлежност. Не можем да искаме цялата страна да е под карантина, която все повече се затяга, а ние показно да нарушаваме всички предписания за социално дистанциране. Приехме най-важните закони, които да помогнат на страната да преодолее кризата възможно най-леко. Сега е време и ние да се подчиним на тези закони, сега е времето да се отървем от илюзиите и на първо място от илюзията за изключителност. И не можем да станем разпространители на тази зараза”.

Решението предизвика бурни разисквания в пленарната зала, след като БСП остро се противопостави на мярката и я окачестви като абдикация, дори като диктатура. Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви: “Слагате венеца на безконтролната власт. Днес ще използвате този период – на абдикация на Народното събрание от работа, за да заметете следите на свършеното, откраднатото в последните четири години”.

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.