Народното събрание открива 9-ата си пленарна сесия

Народното събрание открива 9-ата си пленарна сесия

SHARE

Народното събрание открива днес 9-ата си пленарна сесия. В първия работен ден след коледната си ваканция депутатите ще гласуват оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов и избора на Емил Димитров за негов заместник на поста.

Новата пленарна сесия по традиция ще бъде открита тържествено и с декларации на политическите сили, които ще представят водещите си приоритети за новия политически сезон.

Програмата на депутатите предвижда разисквания по проекта на решение за персонални промени в Министерски съвет.

Екоминистърът Нено Димов подаде оставка, след като прокуратурата го обвини в умишлена безстопанственост, довела до водната криза в Перник.

Вчера на коалиционен съвет ВМРО предложи овакантеното министерско място да заеме депутатът от парламентарната група “Обединени патриоти” и от гражданската квота на ВМРО Емил Димитров, известен като Ревизоро.

В програмата на парламента е и второ четене на промените в закона за маслодайната роза. Те предвиждат в земеделското министерство да бъде създаден публичен електронен регистър на производителите, преработвателите и обектите за производство на продукти от маслодайна роза.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.