SHARE

Докато гледах видеото как водят окованата с белезници и пранги Иванчева към болницата, за да проверят какво е състоянието на тумора на щитовидната ѝ жлеза, ме заливаха чувства на срам, гняв и решителност…

Успокоих се и си давам сметка, че това са действия на една дълбоко проядена от корупция и безсилие власт.

Власт, която използва знамето на европейските ценности, за да прикрива уродливата си тоталитарна същност на тирания, в която всичко в крайна сметка се решава с личното благоволение на Тирана.

Той лично раздава пари на болните и пострадалите, които са успели някак да влязат в полезрението и да спечелят симпатията му. А правоохранителните и контролните органи се задействат и работят най-активно само когато обект на разследванията им са дръзналите да се изправят срещу тази система.

Що се отнася до Иванчева – това не е правосъдие, това е публична саморазправа с цел сплашване на обществото: “Вижте какво можем да ви спретнеим, ако не сте послушни!”
Не знам дали е виновна, ако е – да я осъдят и да си изтърпи наказанието. Но цялостното отношение към нея – от ареста ѝ до днес, позори всички ни…

Направиха България терористична държава – както спрямо обикновените граждани, така и спрямо малкия недокорумпиран бизнес, за който създават все повече и повече регулации, тип „чекмедже за подкуп“.

Защо и колко още ще търпим?!

 

SHARE
Георги Пламенов, предприемач от 20 години. Граждански активист от 2013.